top of page
  • Ninsahn

Tankar... sommar och sol

Oj vad tiden rusar iväg. Kajsas första kull fyller snart 9 månader och kan snart gå i juniorklass i utställningsringarna om så önskas.

För mig har det varit en otroligt intressant tid från och med parningen, valpningen till att se våra egenuppfödda pudlar växa upp. Allting går bara så himla fort... Trots att vi är inne på vår 5:e pudel så känns det lika spännande att ha valp varje gång. Vi bestämde oss för att behålla Ares, trots att han inte var någon tik och han har utvecklat sig jätte fint. Ett utomstående bevis på detta, var då han blev Best in Show - valp på mellansvenska pudelutställningen i Hammarskog i maj. Vilken lycka att få uppleva det, tårarna bara rann kan jag säga och när jag tänker på vilken resa man gjort under dessa år, så känns det rent utav fantastiskt.

Nu är sommaren redan här och jag tar som vanligt det lite lugnare under juni och juli månad, för det är trots allt bara så skönt att få vara på stugan och pyssla i rabatterna, åka båt på sjön och träna agility med pudlarna hemma på gården och bara vara. Agilityträningen med Ares har redan kommit igång, tunnlarna tar han med fart och han kan redan gå bommen. Även hans bror Abbe har börjat träna och ser väldigt lovande ut för sporten. Det gäller ju att skynda långsamt i agilityträningen och se till att pudlarna tycker det mest är skoj. Kajsa har jag varit tvungen att backa bandet med i och med att hennes fart inte är som den borde vara och hon blir lite låg i en tävlingssituation, därför försöker jag nu träna kortare sessioner och fokusera på lek, fart och fläkt. Vi får se om det ger resultat framöver. På det hela taget är det synd att vi inte har flera inofficiella tävlingar här på Åland, för hon och jag skulle behöva träna massor på tävlingssituationer.

På tal om Agility så gjorde min systerdotter Sara otroligt väl ifrån sig i Agility FM (Finska Mästerskapen) och hon är en stor förebild, eftersom hon visar att allt är möjligt med lite envishet. Hon har verkligen arbetat hårt, för att först ens få komma med i en välrenommerad klubb (det var inte lätt att få bli medlem) och sedan tränat som bara sjutton för att komma så långt. Sara kvalade sig till klubbens medi lag och de placerade sig på en fin 9:e plats av 174 lag. I teamet gjorde hon och Ludde den näst bästa insatsen, det var så nära pallplats... Individuellt placerade hon sig följande dag bland de 40 bästa och gick till finalrundan av över 200 startande. Grattis Sara och Ludde ännu en gång till framgångarna!

I mitten på juli så tänkte jag fara och hälsa på min syster med familj och samtidigt ställa Ares officiellt för första gången i Helsingfors, efter det har jag inte riktigt programmet ännu spikat vad gäller utställningar, de beror lite på hur det går. Jag har lärt mig att inte planera för mycket för planerna går inte alltid som man tänkt. Ibland går de bättre och ibland sämre, man får anpassa sig lite efter det och dagsformen. Jag kämpar även på med hans klippning, alla pudlar är så olika i formen och han har en fantastisk päls och fin konstruktion, men ändå har jag svårt att få till det, men det är nog bara att fila på vidare med saxen och titta på förebilder. Jag längtar så otroligt till att få gå klippkurs igen. Har anmält till Anders Rosells kurs nästa vår.. Men det är ett tag dit ännu...

Valpplaner har jag naturligtvis redan. Tanken är att para Kajsa våren 2019, mest för att jag tror att det är enklare att få valparna sålda under sommaren då folk är lediga. Samt att det är lite mysigt att kunna ha dem ute mera och tidigare. Inte så lätt att ha valpar mitt i vintern med minusgrader... Jag fick även lite panik med vintervalparna eftersom de är mera svårsålda, men i slutändan visade det sig att jag kunde ha sålt den ena valpen flera gånger om, det gäller ju också att ha is i magen och tålamod, samt invänta den rätta köparen.

Nu är det midsommar på kommande och jag hoppas vädret visar sig från sin soliga sida igen, för midsommarkänslan vill ju inte riktigt infinna sig om inte solen skiner. Jag hoppas att alla som orkat läsa detta får en riktigt skön midsommar och passar på att njuta av den här tiden, för det är den vi lever för under hela vinterhalvåret :-)

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page