HSKH Huhtikisat
13 April, 2024

LUVA; OIVA S1 Agility

Daidai Chloé did an amazing Saturday in Vantaa. She got two zeros in a row in Agility S1 and by that we got our last zero to advance into S2 in agility as well.  She also got two 2nd places (13 participants). Her time was -14.97s in the first competition and -16.05s in the second one. Courtime was 3.2 m/s.

Later the same day she started in S2 mini jump but got a disqualification. We are looking forward for more competiotions now. Next up is Zorro Cup.

Alandia Flowdog Vintercup
12 mars 2024

Cupvinnare 2024 Tävlingsklassen!

Lilly och Ares gjorde det igen och tog hem Alandia Flowdogs Vintercup 2023-2024!

Finalen var spännande där Lilly och Ares ledde cuppen med 10 poäng före Catharina och Aygo. I den rafflande finalen gjorde Aygo och Catharina en 0 bana med fin tid och Ares och Lilly gjorde även de en 0 bana men inte lika snabb tid. Dock räckte Lillys ledning med 10 poäng för att säkra cupvinsten för andra året i rad.

HSKH Tammikisat
14 januari 2024

LUVA agi 1S

Chloé gjorde en fantastiskt fin tävling i Vanda med en 5e plats och 5 banfel i första agilitybanan där hon gick ur slalomet p.g.a. att hon var litet spänd. I andra tävlingen också den agility så nollade hon banan och fick en LUVA och tiden -8,06s. Idealtiden var 3,6 m/s, resultatet räckte till en 3e plats.

Sista tävlingen var en hoppbana i klass 2 och hon var äntligen riktigt avslappnad. Jag gjorde en miss i handlingen mellan två tunnlar som ledde till en vägran och 5 fel. Vi lyckades dock komma in på andra plats. Resten diskade sig.

ÅBSK Skördehoppet
16-17 september 2023

3 x LUVA och 3 x 1:a placeringar

Daidai Chloé gjorde väl ifrån sig i klass 2 på skördehoppet. Hon har nyligen startat i klass 2 (hopp) och tog hem 3 hoppnollor  och 2 första placeringar. Agilitybanan gick inte lika bra, berodde mest på att det var lite annan bansättning som inte passade oss lika bra. Då det var samma domare så fick vi ingen OIVA ännu, d.v.s. rätt att flytta upp till 3an. Daidai Ares kammade hem en hoppnolla i klass 3.

Domare: Marjo Heino

Agility.ax hösttävlingar
12 augusti 2023

AGI H-1

Daidai Chloé tog sin första merit i hopp klass 1 och fick även OIVA och kunde flytta upp till klass 2 i hopp. Resultaten varierade. Tävling A (agility) disk på grund av att hon inte gillade domaren av någon anledning och kom av sig i slalomet. Tävling B (hopp) revansch 0 bana och -15s och klassvinst. Tävling C (agility) hoppade hon av för tidigt och fick 5 fel -6,68s vilket var jätte synd då det var nästsista hindret. Tävling D som var första starten i klass 2 så missade jag på ett "in". Så det är nåt som vi måste träna på.

Agility.ax  hösttävlingar

AGI H-3, CERT HOPP

Vilken super dag för Lilly och Ares som placerade sig på en andra plats tre gånger på fyra tävlingar. Tävling A (agility)  5 banfel och -6,68s, tävling B (hopp) 0 banfel, och - 2,97s, bana C (agility) DISK, slutligen bana D (hopp) 0 banfel - 2,50s. I och med det fick Ares sin första hoppmerit och första hopp certet.

Vi ser fram emot ÅBSKs skördehoppet som är nästa tävling.

Zorrocup 2023 - M3
13 -14 maj 2023

2:a placering i Medi-3 hopp

Ares hade inte sitt bästa veckoslut denna gång. Om det berodde på löptik som gått i klassen innan eller om det berodde på att han blivit nedklippt förtäljer inte historien. Lilly gjorde ändå tappra försök med honom och det betalade sig i sista tävlingen på lördagen då han gjorde en felfrirunda med dramatiskt slut. Lillys fot fastnade i gräset precis före målgången men Ares hoppade in i mål. Som tur var slutade allt lyckligt och Ares kom och pussade Lilly där hon låg i gräset efteråt :-)

Zorrocup 2023 - S1
13-14 maj 2023

3a, 1a, 1a, 1a och OIVA hopp och LUVA 1 agility

Denna gång hade vi anmält till 5 tävlingar och fick resultat i 4. Chloé som gjorde sin tredja officiella agilitybana någonsin och satte sin första 0 bana. Som vi kämpat med gungan i över 1 års tid. Äntligen satt den.

Vad jag också var nöjd med var att hon satte alla slalom felfritt. Fina Chloé vi längtar till nästa officiella tävlingar.

ATT tävlingar i Lieto
12 mars 2023

1:a placering

Chloé som nu är 2,5 år tävlade för första gången i ATT Arena. Hon fick en disk på första agility banan på grund av förarfel. Andra tävlingen som var en hoppbana gick mkt bättre men hon gick ur slalomet och fick 5 fel. Dock räckte det till en första placering.

Sista banan som också var en hoppbana var föraren så fokuserad på slalomet att direkt efter tryckte ut henne på fel hinder tyvärr. Nya tag inför Zorro Cup!

4:a, 2:a (0 bana) och 6:e placering

Lilly och Ares gjorde fina banor trots långt vinteruppehåll på ATTs tävlingar i Lieto i söndags. Första tävlingen var en Agilitybana där de placerade sig på en 4:e plats med 5 banfel och tiden -5,88s.

Andra tävlingen var en hoppbana med 0 banfel och tiden -0,79s och räckte till en andra plats. Sista hopptävlingen blev också 5 banfel och tiden -5,52s.

Det var Lillys första officiella tävling så vi beslöt att tävla i klass 1 för att få in lite tävlingsvana.

Ares vintercupvinnare i tävlingsklassen 2022-2023
5 mars 2023

CUPVINNARE!

Vilken rysare det blev. Ares låg på 4:e plats i cuppen innan finalen. Slutresultatet räknades så att första tävlingen gav 10p om man gjorde en nollbana vilket Ares gjorde. Sedan räknades det dubbla poäng på sista banan. Lilly och Ares nollade även den och tog sig upp till en första plats! Bra jobbat!

Chloé jobbade upp sig från en 6:e plats till en 3 plats i startklassen och fick även hon en pokal och rosett. Vi är så stolta över våra duktiga pudlar!

Ares första CERT!
10 september 2022

AGILITY-CERT

Ares var sitt bästa jag på lördagen och gjorde två 0 banor! Agilitybana B vann han och fick sitt första agility CERT.  Hoppbana C var också en 0:a men gav en andra plats. Därmed har han även gjort sin första dubbelnolla. Domare Reetta Pirttikoski bjöd på roliga och flytiga banor med många alternativa lösningar.

Chloé lyckades även ta en till LUVA till i hopp på lördagen. Hon har nu totalt 4 hopp LUVOr i klass 1.