top of page

ID-Märkare

Godkänd ID-märkare av FKK

idmarkning.jpg

Värför ID märka?

ID märkning är en trygghet för din hund. Om den springer bort eller blir stulen så kan den identifieras genom mikrochippet i nacken. ID märkning krävs också för att hunden skall få resa ut ur landet eller delta i olika utställningar, prover och hundtävlingar av olika slag.
 

För vem?
Valpkullen ID märks tidigast då den fyllt 5 veckor. För att få registrera en kull i Finska kennelklubben så måste den först ID-märkas. Detta görs hos veterinären eller hos en av FKK godkänd ID märkare.  Innan du kontaktar ID märkaren har du påbörjat en valpkullsanmälan i Omakoiratjänsten och skriver ut 2 exemplar av e-valpkullsanmälan. Ena exemplaret håller ID-märkaren och det andra uppfödaren. ID märkaren klistrar fast chipnumret på valpkullsanmälan och bekräftar chippningen med sitt ID, namn och datum på båda blanketterna. 

Skall du resa eller tävla med din blandrashund behöver den vara ID märkt för att kunna delta i prover eller resa utomlands. Sök först ut ett ägarintyg från FKK på din blandrashund så att den kan antecknas i ID-märknings och ägarregistret.  https://www.kennelliitto.fi/sv/att-aga-hund/registrering-av-hund/blandrashund-eller-oregistrerad-hund Därefter kontaktar du din ID-märkare som chippar hunden och gör en anmälan till FKK, då får din hund ett FIX-nummer och kan delta i olika tävlingar och prov. 

ID märkning med hembesök

Är du intresserad att få din valpkull chippad så går det bra att höra av sig. Mina kontaktuppgifter finns under fliken Contact eller under denna länk hos  FKK https://www.kennelliitto.fi/yhteystiedot/tunnistusmerkitsijat?qid=Mikrosirumerkitsija&dist=0%2C18

bottom of page