top of page
  • Skribentens bildNinsahn

Kan man hoppas på ett coronafritt hundår och lite planer för 2022

Tyvärr ställdes ännu en hundutställning in. Jag var precis på väg på Turku Winterdogshow när de veckan innan eventet meddelade att utställningen blev inställd.


Jag tycker synd om arrangörerna som inte kunnat ordna utställningen på 2 år. Vi är nu inne på det 3 coronaåret. Förhoppningsvis ska vi snart kunna börja återgå till det normala och kunna ställa ut våra hundar och tävla i de olika hundsportgrenarna.Lustigt nog kunde jag inte ställa ut, men däremot tävla i agility samma helg i Åbo. Hur restriktionerna tolkas verkar vara väldigt olika. Hursomhelst var tävlingarna som ATT (Agility Team Turku) ordnade väldigt ansvarsfullt arrangerade. Jag sprang med Ares i 2 tävlingar fast jag hade anmält till 3. Vi hade inte tränat så mkt som vi borde, men jag njöt av att vara på tävling igen och var superglad att jag kom ihåg banorna. Vi tävlar numera i 3:an så det är dryga 21 hinder att memorera. Dock blev det disk för hela slanten men jag lämnade med en mkt positiv känsla i kroppen.


Framåt då?

Vi är snart inne i februari och mina planer är att köra en agilitytävling i Helsingfors i februari, Ares behöver mera tävlingserfarenhet eftersom vårt mål i år är att starta i senior FM i agility i Tavastehus i juni i år. Catharina Henriksson och hennes mellanpudel Aygo har också aviserat att de ska hänga med oss på äventyret. Kravet är att man ska vara minst 50 år och ha ett godkänt tävlingsresultat, så de kriterierna har vi uppfyllt redan.

I övrigt är planerna att ställa ut flickorna med start från i vår. Chloé har ett cert så planen är att jag förhoppningsvis skulle få 1 cert till innan två års ålder och sedan försöka få cert på Nikki. Tredje certet måste vara, från efter 2 år för att de ska kunna bli champions, så det blir ju först efter september.

Chloé tror jag ju på jätte mycket vad gäller agilityn, bara vi får slalom och gungan att fungera. I alla fall kommer jag att starta henne officiellt i vår om slalomet sitter tills dess, åtminstone på hoppbanorna.


I rallyn så har ju Ares tagit sig upp till segrarklass. Vi hoppas kunna börja träna in några moment som vi ännu inte riktigt behärskar, men trots att vi inte riktigt är där ännu så kommer vi nog att ställa upp i några tävlingar och Kajsa tänkte jag debutera med i nybörjar klass. Kanske redan i februari. Hälsoundersökningar och avel

I lördags var jag och hälsotestade systrarna Daidai Chloé och Daidai Cava "Nikki" och det visade sig att de är patella 0/0 och ögonen var felfria, de är även PRA fria via föräldrarna. Så vilken lättnad, jag har två fina vita avelstikar att hitta lämpliga hanar till. Så av den orsaken behöver jag också titta mig runtomkring under detta år. Urvalet på vita hanar är ju inte så jätte stort, men jag hoppas att jag på sikt kan bidra till att bredda de vita pudelunderlaget lite. Dock blir det ett valpfritt år 2022, då jag kommer att koncentrera mig på tävlingar och pusta lite. Valptiden tar väldigt mycket energi fast den är mycket givande också.


Vi får se hur väl mina planer kommer att realiseras, men jag fungerar bäst om jag får planera och fundera. Kalendern är redan iprickad för kommande årets utmaningar.

44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page