top of page
  • Ninsahn

Pudlar är speciella..

Pudlar är nog speciella och mest speciell är nog vår Karlos, den gråa dvärgpudeln. Avicii lilla valpen och vår första exportpudel flyttade till Sverige i måndags och Karlos fick nytändning... Han har börjat leka och kampa och tog till och med en leksak av Ares, det har typ aldrig hänt och leka brukar han inte alls syssla med. Han tänkte nog för sig själv.. "äntligen flyttade han och jag får mera space".

Karlos är just den typens pudel som skulle trivas allra bäst ensam, där ägaren sätter all fokus på honom. Har man med honom på jobbet så sitter han på trappavsatsen och kollar in alla som kommer på jobb och viftar glatt på svansen. Man kan ha honom lös och han ligger lugnt kvar i hundbädden om jag försvinner iväg en stund, han är så cool. Hemma blir han en i mängden och försvinner däribland. Hundar är flockdjur, men en del hundar är inte alls det av olika orsaker, det har jag i alla fall konstaterat. Hursomhelst så är det en tröst att se Karlos så glad nu, för att lämna bort en underbar valp som nästan blivit 4 månader var en pärs. Det är jätte synd att Sverige har så jobbiga införselregler. Jag tycker de kunde göra undantag för nordiska hundar eller rasrena hundar födda i nordiska kennlar, en 10 veckors valp har man inte hunnit fästa sig vid lika mycket som en 4 månaders. Hursomhelst är jag så glad för det hem Avicii fick, så det blir nog bra och jag kommer att återhämta mig igen.

Svensk Vinnare 2019

Sen var det ju Svensk Vinnare i Sundsvall i april och Kajsa kan titulera sig Svensk Vinnare 2019! Jag är så lycklig över att uppnått ännu ett mål d.v.s. att erhålla en vinnartitel. Jag hade inte så stora förväntningar då hennes päls inte var på topp efter senaste kullen men hon fick jätte fin kritik och nu ser jag framåt och hoppas på mera stadga i pälsen bara det får gå en tid. Vi siktar in oss på Latvian Winner i Riga, vilket ska bli jätte spännande. Jag har aldrig varit på utställning till Lettland så det blir en ny upplevelse.

Klippseminarium i Norrköping

Klippseminariet med Anders Rosell var också toppen och jag hade tur som gick seminariet före utställningen i Sundsvall, så jag fick henne bra klippt. Jag älskar att gå på kurs och varje kurs lär en nya saker. Jag har tänkt investera i lite nya badsystem för att göra pudelbadet lättare. Sån kunskap som Anders har hittar man inte varsomhelst. Anders är inte främmande för att testa nya grejer och vad det gäller produkter så har han säkert prövat på det mesta och vet vad som är värt att ha hemma och inte. Så jag rekommenderar varmt alla som håller på med pudel att gå på hans kurser för han delar verkligen med sig av sina erfarenheter.

Ta det lugnt!

Nu närmast kommer pudelspecialen i Hammarskog och Gimo dit jag anmält Kajsa, ska även bli spännande att få träffa Avicii igen. Sen har vi vår inofficiella utställning på ÅBSK dit jag anmält 3 pudlar. Livet rullar på igen och jag börjar känna att stressnivån äntligen litet börjar lägga sig. Har haft en rivstart på våren och dessutom drabbats av en långvarig förkylning, detta summa sumarum har gjort att jag varit tvungen att välja bort saker för att må bättre och bli lugnare. Även om man bara gör roliga saker, så kan det bli för mycket utav det också. Att må bra måste man sätta som nr. 1 annars spelar det övriga ingen roll.

Ninsahn

77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page