top of page
  • Ninsahn

Vårkänslor...

Efter regn kommer sol heter det... och så känns det verkligen nu, våren står inför dörren och de första vårtecknen ger löfte om vad som skall komma. Idag såg jag första tussilagon blomma och även en envis liten krokus blomma i backen. För en pudelmänniska är denna tid underbar då barmarken kommer fram och det inte längre är vått och slaskigt, man kan med gott mod tvätta pudlarna och njuta av den fina pälsen i flera dagar utan att bekymra sig om plötsliga snöfall eller våta vägrenar.

Valptiden börjar bli över för denna gång, det är lite vemodigt men samtidigt skönt. Jag är ju en sån där hönsmamma som vakar över mina små natt som dag. Den första tiden vaknar jag varje gång tiken skall dia så det blir inte mycket sömn. Nå tack och lov så tycker jag, att jag varit en lugnare extra mamma denna gång och förlitat mig på Kajsa och hennes omvårdnad. Hon är en bra mamma, hon gör det hon skall göra och när valparna blir större så leker hon jätte gärna med dem, ibland kan jag tycka att det går lite hårdhänt till, men de skall väl bli härdade antar jag.

För närvarande har vi bara en valp kvar hemma. I och med att han går på export till Sverige så behöver han vara rabiesvaccinerad. Vilken kille han är, så lättskött. Han kissar ute på gräsmattan då man lyfter ut honom och han kan lugnt och stilla vila i valphagen för att få lite egen ro. Däremellan busar han med storebror och mamma, ja Malin med familj får en fin, glad och trygg liten kille.

Pipaluk och Unni

Flickorna har flyttat för en vecka sedan. Lilla Velvet flyttade till sin fodervärdsfamilj Anders och Eva allra först, där hon får sällskap av mellanpudeln Linus. Hon är en tuff liten tjej, även hon ser lovande ut så jag hoppas att hon utvecklar sig fint och kan ställas i framtiden. Största tiken, som har fått smeknamnet Pipaluk (litet smycke på Grönländska) av sin matte Monica har flyttat till Jakobstad där hon får sällskap av Pyreneiska vallhunden Unni. Jag är så jätte glad att våra pudlar kommer att ha så goda hem, det är ju i grunden det allra viktigaste. Sen att de även vill ställa ut dem och tävla så gör en ju ännu gladare.

Jag minns förra gången hur tufft det var att hitta köpare, denna gång hade jag kö och kunde sälja till många till. Roligt att det finns så många fina köpare att välja bland, man kan inte annat vara än tacksam.

Karlos med RTK-1 medaljen samt priser

Med våren så kommer tävlingar av alla de slag, först ut för i år var rallylydnadsprovet med Karlos som gick över förväntan. Karlos har fått en titeln RTK-1 (RallyToko) i Sverige heter motsvarande titel RLD N för nybörjarklass. Detta var hans tredje tävling i nybörjarklass och blev uppflyttad efter tredje. Varpå vi tävlade vår fjärde tävling i Öppen klass och vann klassen med 87p. Vilken lycka! Mitt mål med Karlos var att få RTK-1 titeln med medalj (se bild med medalj i halsbandet) och jag är så glad att vi klarade det. Framöver i vår har vi i planen att tävla i ÅBSKs tävlingar i Torp. Vi får se hur vi fixar det.

Som det ser ut nu så är vårens kalender fulltecknad av hundaktiviteter. Det är utställningar, tävlingar och träningar, men så skall det ju också vara. Vår, sommar och höst är då man blommar upp på riktigt efter den sömniga vintern och får ny kraft och energi. Jag och pudlarna har så mycket skoj framför oss och jag ser så fram emot att följa valparna och hur de utvecklas. Nu närmast i april kommer Anders Rosells klippkurs i Norrköping och helgen därefter Svensk Vinnare i Sundsvall.

Spännande tider väntar :-)

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page