top of page
  • Ninsahn

Reflektioner och framåtblickande

Oj vilken sommar vi haft. Fast kanske för mycket sol. Vi är inte vana i Norden att det är sol varje dag, men ändå klagar vi. Tror vi är ett klagande folk. Är det för lite sol, så klagar vi om det och är det för mycket sol så klagar vi på det med. Tur är väl ändå att vi har 4 årstider, för nog är det skönt när hösten kommer och färgerna skiftar och allting kommer tillbaka till rutinerna. Ett slags lugn infinner sig och det är så mysigt att krypa ner i soffan, tända ett ljus och dra en filt över sig.

Junioren först och därefter championhanen i bästa hane final.

Min senaste blogg slutade då jag skulle ta sommaruppehåll, men jag hann med en utställning till i juli. Ares som då var 9 månader deltog i Helsingin Kesänäyttely ( Helsingfors sommarutställning) för första gången officiellt och blev andra bästa hane med CERT. Vilken lycka det var att få kvitto på sin avel, kritiken var fantastiskt fin av domare Maija Mäkinen.

Under sommaren hann vi ordna en liten kennelträff med Daidai Apollon "Abbes" husse och matte. Vi hade en sån mysig eftermiddag med alla pudlar. För mig var det även värdefullt att få se Abbe igen då det var ett tag sen sist och kunde konstatera hur mycket en pudel kan kroppa till sig på ett par månader och hur de utvecklas olika i faser. Abbe är dessutom mycket lovande agility pudel och jag är så glad över att han har så fint hem, med så duktig husse och matte som tränar honom regelbundet. Ska bli skoj att få följa deras framfart framöver.

Abbe, Kajsa och Ares

I slutet av sommaren hann jag göra Rallydebut med Kenny och Karlos som jag hade satt som mål för mig själv. Efter 3 grundkurser i Rally tyckte jag att det var dags att anta utmaningen och göra en officiell rallystart. Tyvärr missade jag starten med Kenny i första tävlingen, jag frågade domaren vad för signal hon ger, men hon svarade att jag bara kan komma in på plan när jag känner mig klar. Sagt och gjort jag gick in och började, men jag missade att hon skulle säga "Är du klar?". Det blev som sagt ett missförstånd, så jag blev diskad i första rundan med Kenny, men man lär sig snabbt att inte göra om samma misstag. För Karlos gick det bättre och vi fick 87p (100p är högsta poäng, 70p för att få godkänt resultat) i första rundan. I andra omgången så kom vi runt banan med Kenny, men han var väldigt ofokuserad så det blev ingen godkänd runda där heller, men Karlos förbättrade resultatet och fick 89p. Rally är sån skön sport, det går lugnt och sakligt tillväga, man får prata med sin pudel under resans gång och man fokuserar på att momenten skall bli korrekt utförda. Tack och lov är jag inte alls lika nervös när jag utför rallylydnad på tävling som på utställning. Kanske jag kan överföra känslan som jag har från rallyn till utställningen?

Karlos vinst i båda tävlingarna (nybörjarklass rally)

Vad händer i höst då? Jo, nu närmast har jag en utställning i Pargas dit jag anmält både Kajsa och Ares. Skall bli intressant att se hur jag skall klara av att fixa 2 pudlar själv, men.. men... är man ambitiös så är man. Jag antar att det även blir flera utställningar österut nu då vår dotter studerar i Helsingfors, fint att kunna slå 2 flugor i en smäll. Jag var även lite sugen på att ställa för pudelspecialisten Toshinori Omura (Japan) i Gimo, bara för att få en bedömning på mina pudlar, men det får bli en annan gång eftersom det krockar med Pargas.

I slutet av september är det Åland Dog Show på tapeten och därefter har jag bara prickat in Finsk vinnarutställning i december, återstår att se om jag hittar på någonting däremellan eller om jag mera kommer att fokusera på rallyträning och agility.

Hursomhelst så är det så kul med pudel, för det finns så mycket du kan göra, träna och utvecklas med. Jag gillar det verkligen. Att stå och klippa pudel är lika skoj som att springa agility, men omväxling förnöjer förstås.

Ha en fortsatt fin höst!

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page