top of page
  • Skribentens bildNinsahn

Sportsmanship i utställningsringen tack!

Kom hem från Tallinns pudelspecial och Tallinn Winner 2016 med blandade känslor. Återigen förvånas jag över vana gamla utställare som gör vad som helst för att vinna... Istället för att visa respekt så kör man över motståndarna.

Varför kan man t.e.x. inte visa lite sportsmanship i utställningsringen? Om man behöver få plats, så behöver man inte köra upp sin pudel i häcken på framförvarande pudel, utan istället vackert fråga "kan du ge mera plats?" I mitt fall hade utställaren plats men gjorde det för att göra min tik låg.

Alla är förstås fullt fokuserade på sina hundar och vill visa upp sin pudel från den bästa sidan åt domaren, men hallå visa respekt för varandra!

Detta är inte första gången jag har hamnat ut för dylik behandling. Förra gången det hände var jag ännu grönare och en mycket känd uppfödare släppte fram sin hane rakt upp i häcken på min, varpå han förstås blev rädd och sprang hela varvet runt med låg svans. Denna gång i Tallinn var det en annan känd uppfödare som gjorde samma sak. Tack och lov var min 10 månaders tik lite säkrare på sig själv och klarade av det utan att tappa svansen eller självförtroendet.

Jag tycker att man ska sträva efter att vinna på sin hunds förtjänster och inte på fula knep. Dessutom skall vi som håller på med hundar vara goda ambassadörer för vad vi håller på med och visa ett gott föredöme gentemot andra. Hur skall nybörjare någonsin våga sig in i utställningsvärlden då det förkommer fulknep, det kanske blir en utställning och inte några flera sen. Domaren har tyvärr inte alltid koll på vad som händer och fulknepen kommer ju förstås när de tittar bort.

Tack och lov händer det trots allt inte så ofta, men att det händer en gång är en gång för mycket anser jag.

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page